Tjohej

HÀr sitter ja, ute regnar det massa och lillan sover i sin sÀng.
Har försökt fatta det hĂ€r men förĂ€ldrapenningen och hur lĂ€nge jag kan gĂ„ hemma, nĂ€r man ska börja blanda dagarna mm... Fattar nada, NÅN som Ă€r smart pĂ„ detta Ă€mne kan ju höra av sig:))
 
Idag fÄr vi hem nya bilen:))) Weioooo....
 
Imorgon Ă€r det klippning pĂ„ schemat, torsdag kanske ÖF och sen packa. Fredag mamma och pappa.
Lördag in till götet och trÀffa riset med familj, söndag en snabbis till sundet och mÄndag hem igen.
TÀnkte hinna med att trÀffa lite vÀnner men vetefan om det hinns med. Kommer ju ner den 23-27 dec igen kanske fÄr bli dÄ...=)
 
Idag blir det nog en inne dag för oss. Ronja har ju börjat Äka pÄ rumpen nu, vill inte vara stilla en sek.
Iiiiiiii det börjas nu, 140% framÄt...
Haha, vÄrat lilla hjÀrtat.
 
Inatt sov hon jĂ€tte bra, vaknade nĂ„gra gĂ„nger mellan 11-12 fast jag gav icke upp, nappen i munnen, buffbuff pĂ„ rumpis och tro pĂ„ tusan, hon sov till kvart i sju i morse i SIN SÄNG!!!!
Tror det hÀnder nu, hoppas. Jag vaknade ju sÄklart kvart i sex och kunde inte somna om men men...
Kaffe och en redbull pÄ detta sÄ ska nog denna dagen flyga fram med.
 
NÀ dax att pilla lite med disk mm innan lillan vaknar!!
 
Puss Ă„ hej

Lillans första

snö Àr hÀr.
TÀnk pÄ alla glada barn nu nÀr de ser de underbara smÄ flingorna trilla ner frÄn himmlen:)
Lycka!!
 
Lördag idag, lillan sover. katten snarkar pÄ soffan, gubben Àr och hjÀlper syster och jag sitter hÀr med en red bull.
 
Ja det va la de.
 
Handla krubb och tvÀtta stÄr pÄ schemat. TÀnk om man kunde fÄ en helg utan massa mÄsten nÄn gÄng.
Ja nÀr jag blir 65 kanske. FÄr la hoppas pÄ de, fast dÄ han man vÀl barnbarn som ska passas och annat sköj.
 
Ett till mÄste idag; noppra mina buskiga ögonbryn. De Àr de smÄ sakerna man inte hinner med lÀngre, som att ta hand om sig sjÀlv. har ju tvÄ andra man ska ta hand om sÄ lÀtt att glömma bort sig sjÀlv lite ibland. MÄste tex klippa mig men nÀr ska det hinnas med. MÄste ju vara efter fyra nÀr magnus slutar för lillan kan ju inte följa med till frissan liksom.
 
Just de ja, vi har blivit med ny bil:)
Bild kommer pÄ onsdag nÀr det Àr hÀmtad. =))))
 
Todels

RĂ€dslan

Tabu Àmnet för gravida och nybliva mammor och pappor....
 
NÀr man blir gravid gÄr man i ja beroende pÄ nÀr man fÄr veta att man Àr pÄ smÀllen men ca 12 veckor och vÀntar pÄ att missfalls risken ska vara över. Sen gÄr man 6 mÄnader och vÀntar pÄ det lilla livet ska komma. Allt man gör Àr man rÀdd att det ska skada barnet i magen och nÀr bebisen vÀl börjar sparka vill man kÀnna det hela tiden sÄ man vet att den lilla finns kvar dÀr inne. Sen Àr det förlossningen, bara det gÄr bra och inga komplicationer hÀnder.
Allt har gÄtt bra Puuuhhhh. Sen kommer risken för plötslig spÀdbarnsdöd, dÄ oroar man sig som fan i 3 mÄnader till risken ska vara över, sen kanske man lÀser (som jag gjorde) om en mamma och pappa som förlorade sitt barn nÀr bebisen var 6 mÄnader. Risken finns hela tiden för att nÄtt kan hÀnda detta lilla liv man har satt till vÀrlden.
Sen kommer man oroa sig i ja 60-Är tippar ja pÄ, vet ju inte hur lÀnge man lever....
 
I natt har jag sovit typ nada, Ronja har alltid haft en tunn filt med pĂ„slakan för bebisar ska ju inte vara för varma nĂ€r dom sover. Men i natt la jag pĂ„ henne sitt tjocka tĂ€cke. För jag har Ă€ven hört att bebisar kan vakna om de Ă€r för kalla sĂ„ antog att det var dĂ€rför hon gjorde den hela tiden annars. TĂ€nkte hela tiden pĂ„ att TÄNK om hon blir för varm, tĂ€nk om hon inte kan fĂ„ av sig det om hon blir för varm, tĂ€nk om hon fĂ„r det över huvudet och inte kan andas. Vart en LÅNG natt för ungen sov ju sĂ„klart jĂ€tte bra fram till halv tolv, vaknade fick nappen och sov vidare till tre. Innan hon vaknade pigg. Men nĂ€r man Ă€r van vid ett barn som vaknar stup i kvarten pĂ„ natten Ă€r det fan lĂ€skigt nĂ€r hon sover bra, i det TJOCKA tĂ€cket som hon kan kvĂ€vas av. SĂ„ har jag kĂ€nnt det i natt...
 
Men nu vet jag att hon ville ha det varmt... Söta lilla snutta.
 
Idag hade jag tÀnkt att gÄ till öppnaförskolan efter vi varit hos sjukgymnasten men nu ringde Magnus och sa att vi hade fÄtt en akut tid till ögonlÀkaren. Tydligen tyckte dom att det var vÀldigt vikigt att vi skulle komma bums. Som ni kanske lÀst innan vet ni att hon har en pupill som Àr större Àn den andra.
Gillar inte akut tider:// Nu ska vi inte TRO nÄtt innan, lillan Àr helt frisk. <3
 
NĂ€ dax att leka lite med mitt lilla trott...
 

Första natten

sjÀlva utan bejb hemma och det gick galant:))
 
Magnus har varit pÄ typ konferans med jobbet. Tror det var konferans minnet ni vet, fiskmÄs://
 
Skulle Äkt och badat för sista gÄngen med liten idag men sÄklart Àr bilbarnstolen i bejbs bil och bussen kÀndes lite vÀl krÄngligt sÄ vi fick hoppa de. Ska Äka och bada till helgen med bejb och lillan sÄ:)
 
Ronja sussar, försöker verkligen att lÀgga ner henne sÄ hon ska somna sjÀlv men denna ungen vill verkligen inte de. Höll pÄ i 30 minuter nu men tillslut vart hon glad och pigg sÄ det vara bara att ta upp na och pÄ 1 minut sov hon. JÀkla unge alltsÄ:P
 
Har gjort om hennes sov och matschema sÄ allt ska passa med sov tiderna och mellanrummet mellan mÄltiderna. Det Àr ju liksom jag som ska göra sÄ min lilla skrutta Àr mÀtt och glad, och alla mÄl ska hinnas med och allt sÄnt..
Lite pilligt men tror nog jag har kommit pÄ en bra rymt nu.
 
ca 06.00-07:00 ersÀttning i sÀngen och lite mera sömn (hoppas vi pÄ)
ca 09:00 en potion gröt med frukt dryck
ca 10.15 sova
ca 11.30 ersÀttning (om hon bara Àter lite blir det en smörgÄs med leverpastej oxÄ och vatten)
ca 14.00 mellis (fruktpure eller yoghurt)+vatten
ca 14.15-14.30 sova
ca 16.30 middag (en halv burk mat och fruktpuree)+ vatten
ca 18.30 vÀlling mys i sÀngen och saga med mamma och pappa mys.
ca 19.00 GOD NATT
 
Tror jag fÄtt med allt...
NÄgra andra tips sÄ kludda pÄ vet ja :))
 
NĂ€ nu ska jag leta barnmats recept och skiva ner lite. =)
 
Bye bye
 
 

nya rutiner

hÀr hemma:)
Ronja ska bara sova tvÄ gÄnger nu istÀller för tre pÄ dagen och vi ska Àndra nattrutinen för henne. Nu brukar vi leka och sen Àter hon vÀlling i famnen och somnar men vaknar ganska lÀtt efter de.
Nu ska vi Àta vÀlling i soffan sittandes och sen en lugn lek, som sedan avslutas med godnatt saga och försöka lÀgga ner henne nÀr hon Àr vaken sÄ att hon somnar av sig sjÀlv. FÄr se hur detta kommer gÄ men hoppas pÄ lite mera sömn pÄ nÀtterna nu. IgÄr slÀkta vi hennes lampa i hennes rum och dÄ sov hon faktist till ka halv tolv utan att vakna en gÄng sÄ i natt hoppas vi pÄ lite lÀngre. Kommer nog bli nÄgra jobbiga nÀtter men till slut blir det nog bra =)
 
Idag har hon kÀkat sin första smörgÄs med levrpastej pÄ, gick ganska bra. Golvet blev oxÄ mÀtt om man kan sÀga sÄ :)
 
Nu halvligger hon hÀr pÄ golvet och leker och ibalnd tittar hon pÄ mig och skrattar nÀr jag sjunger. Hon Àr ganska trött nu men ska försöka ha henne vaken till kl tvÄ. Hon sov kl halv tio innan. Hon mÄste ju lÀra sig oxÄ att sova lite lÀngre pÄ dagen. Hon sover bara 30 minuter nu typ. Men allt tar sin tid, nu testar vi detta sÄ fÄr vi se sen.
 
Bejb Àr ivÀg med sin pappa och ska bÀra ut sin systers ganla kök, hon har skaffat lÀgenhet =)
 
NĂ€ dax att leka lite med min gullunge..
 
Todels

Sjukstugan

Har det ju varit hÀr sista tiden sÄ jag har faktist inte pallat att skiva hÀr med://
Började med att lillan fick feber som sedan blommade ut i öroninflammation och pÄ det de underbara PIP höstblÄsorna :(( Och sen blev jag sjuk med eller Àr fortfarande, en pÄbörjad öroninflammation i högra örat och halsfluss. Och pÄ detta har jag ett virus i kroppen med, har MONSTER stora blÄsor i munnen som gör att jag typ inte kan Àta. Nyponsoppa med sugrör Àr helt ok men allt gör verkligen sÄÄÄÄ ont. Har försökt med allt, men nu försvinner gravidkilorna som jag hade kvar iallafall..:) MÄste se det positiva men allt vet ni la :)
 
IgÄr sÀnkte vi ner Ronjas sÀng och flyttade in den till hennes rum, hon sov till kl elva pÄ kvÀllen sen ville hon verkligen inte mera, Magnus gick med henne tvÄ gÄngen och jag en plus att han nattade henne i sÀngen tvÄ gÄnger med. Men sen gav vi upp, ja vet AJABAJ men hon fick sova i vÄran sÀng sen. FÄr se hur det blir i natt, nu sover hon iallafall i rummet nu sÄ hon kanske vÀnjer sig om hon har sina tre sovstunder dÀr inne pÄ dagen i dag sÄ. **Hoppas**
 
Bejb Àr ivÀg och köper lister och socklar eller hur det nu stavas, han ska greja lite hemma idag:)
Han kan ju inte vara stilla alls den karn <3
 
NÀstnÀsta helg Äker vi hem till min mor och far dÀr nere.
Ska bli trevligt, frÄn fredag till mÄndag.
 
Och snart ska vi köpa en grej med, kommer komma bilder sen... ** SpÀnnande **
 
Just de ja, förra lördagen fyllde vÄran lilla skruttis hela 6 mÄnader. WTF har tiden tagit vÀgen....
Var pÄ BVC koll, 8070 vÀger hon och lÀkaren sa; Detta kommer nog bli en politiker eller nÄtt liknade, vilken vilja och vad envis denna lilla tös Àr. Hon skulle lÀgga sig pÄ bÀnken och ta av blöjan och hon var rikigt arg, pÄ riktigt, lÀkaren skrattade:) (Vi kommer ha fullt upp under hala hennes uppvÀxt) Haha...
 
 
Ha en underbar lördag nu.
 
 
 

2-Ă„r

Japp nu har det gÄtt 2 Är sen vi blev ett par jag Ä min bejb. Tiden gÄr allt bra fort.
Men OJOJOJ vad vi har hunnit med massa saker, speciellt det bÀsta som hÀnt mig (ja bejb Àr ju de med) men Ronja vÄran lilla ögonsten <3<3<3<3<3<3<3
 
IkvÀll ska mamman och pappan ut Ä Àta gott och lillan ska passas av farmor och farfar.
 
Skulle egentligen vart pÄ öppna förskolan idag men kÀnde att liten inte hade lust och sen blir det ju stessigt för mig med om man Àr dÀr till halv fyra och sen hem, fixa sig Ä sen ut Ä kÀka. Nja satsar pÄ nÀsta mÄndag ;)
 
Vart upe pÄ en PW förut med lillan i mina nya skor, easytone. Vetefan om jag kÀnner nÄtt speciellt nÀr jag gÄr med dom men vÀldans sköna sÄ jag klagar icke.
 
Ska passa att sminka mig lite nu nÀr lillan sover.
 
Todels
 
 

Lyxig lördag =)

Vart pÄ dop för lilla söta Oliwia idag i frötuna kyrkan. Jennifers lilla tös. KÀkade en förbannat gooo smörgÄstÄrta med, mummmma....
NU har bejb Äkt och hÀmtat svarmos och pÄ vÀgen tillbaka hit tar dom med sig kina mat :)
 
Kanske glömmt nÀmna detta men det Àr min sista helg med massa skrÀpmat och annat blÀÀÀhÀÀÀÀ....
 
PÄ tisdag börjar POperation; Ssta gravidkilorna och beach 20......17, fÄr inte har fööör stora mÄl :))
Köpte mig nya skor igÄr sÄ jag kan ut Ä PW-a,

Sitter

japp bredvid mig sitter min lilla skrutta och leker med sina leksaker helt sjÀlv i soffan utan stöd. Hon Àr redig min lilla tös. Visst hon vakar lite frÄn sida till sida men nu har hon kommit pÄ att man kan ta emot sig sÄ nu kan hon till och med ta en leksak som har ramlat en bit bort och komma pÄ rumpan igen:)
Och sÄÄÄÄ mycket nya ljud hon gör, sjukt man hinner inte med ju ://
TIDEN GÅR FÖR FORT!!!!! Gaaaahhhhh.. MItt lilla troll <3
 
IgÄr var vi pÄ vÀg ner pÄ stan men för första gÄngen sen Ronja kom fick jag avbryta pga en sÄ inÄthelvetesgrinigbebis syndromet...... Inte alls kul, fortsatte sÄ resten av dagen med. Fattade inte alls vad det var med na tills hon började fisa och grÀt, aha maggen har ajjjjiii... Det var bara att pÄ börja operation; Ronja mÄste bajsa. Och vipps nÀr det vart klart hade vi en sÄÄÄÄÄ snÀll bebis som vanligt. Ja vem fan tycker om att ha ont i kistan och inte kunna skita sÄ jag förstÄr na...=)
 
Nu verkar det som de Àr sömn som stÄr pÄ schemat hÀr för liten, gÀspar och "pratar" lite högre Àn vanligt...
 
Over and out. Å ni ha en förbannat trevlig helg vet ja....

RSS 2.0