Hmmm

Var hos frissan igÄr och idag fÀrgade jag hÄret. FÀrgen blev hmmm ja typ rödbrun, mÄste nog fixa till det igen... Blev icke alls nöjd men med klippning blev jag verkligen det....

Lillskrattan ligger i mitt knÀ och murrar mysigt...

TÀnkte bara göra en snabb sÄ hÀr krympte magen tvÄ bilder :))

Tror jag slipper stÄ i vassen i Är ÀndÄ haha....

 TvÄ dagar efter lillskruttan tittat ut.  En vecka efter. Och nu Àr den mindre men pallar inte ta bild pĎn :)))

SÄ det kÀnns göttans, Àr GJORD för att föda barn haha....

Peace out!!

Dax att fixa...

BURRET pÄ huvudet!!!

Frissan nÀsta med bejb och lillan. Underbart vÀder ute oxÄ sÄ kan inte bli bÀttre.
Ska Àven fÀrga hÄret till en jÀmn brun fÀrg, ganska sÄÄÄ trött pÄ denna dassiga fÀrg jag har just nu. Har ju inte kunnat eller snarare velat fÀrga hÄret nÀr jag var gravid med Ronja.

Hon ligger hÀr bredvid i sin one piece och Àr för söt <3

NÀ dax att dra oss ut för nu vart mannen min klar!

Tjohej <3


Förlossningen <3

Det började onsdagen den 11 april pÄ natten med att "proppen" gick. Hade vÀrkar hela natten och somnade av ren utmattning kl halv sju pÄ morgonen och fick sova till halv tio. Torsdagen gick pÄ, hade lite ont i magen och ibland vart det lite fuktigt typ.
Tröttheten var hemsk sen pÄ kvÀllen men kl nio pÄ kvÀllen var vi ivÀg och skrev pÄ ett kontrakt ( vi ska flytta till solbacka, skiver om det en annan dag)
Kl halv tolv pÄ torsdags kvÀllen hade jag hemska vÀrkar och ringer förlossningen, dom sÀger ; Du andas fortfarande igenom dina vÀrkar sÄ ta en dusch, tvÄ alvedon och vetakudde och försök slappna av. Och japps jag försökte,men kl halv tvÄ ringer jag igen (order av Bejb dÄ han trodde jag skulle vÀcka hela huset med mina skrik)
Och dÄ fÄr jag ett OK kom du in nu.
LÄNGSTA fĂ€rden ever till Danderyd kan jag lova men kl fyra pĂ„ fredags morgonen var vi inne dĂ€r.

Fick ett rum och blev undersökt, dom frÄgade mig om vattnet hade gÄtt men jag sa nej. Trot eller ej det hade tydligen sipprat hela dagen och öppen var jag 5 cm redan.
In kommer sköterskor och jag fÄr byta om och komma till rÀtta i sÀngen.

Lustgas var det jag ville ha sÄ det fick jag "pröva" pÄ lite sÄ jag visste hur man skulle andas, jÀkla hÀftigt det dÀr med lustgas mÄste jag sÀga, kom in i en annan vÀrld och skönt att vÀrkarna inte vart sÄ maffiga.

Tre st sköterskor hade jag pÄ mitt rum, helt underbara alla tre. Försökte hela tiden förklara för Magnus hur det var att andas lust gas men vÀl "uppe" kom det inga ord och nÀr jag vÀl landade igen hade jag glömt av de. Precis som en fylla typ...

Kan ju inte minnas helt var klockan var under hela förloppet men kl sju var det nya sköterskor som kom in.
Runt nio tiden undersökte de mig igen och dÄ var jag öppen 9 cm. Fick gÄ och kissa dÄ de visste att det snart var pÄ ge.
Och japps ca 20 över nio pÄ fredagsmorgonen började mina vÀrkar komma igÄng. Fick sÀtta mig pÄ en pall som sÄg ut som en hÀstsko med Magnus bakom ryggen. Började stor tjuta för jag visste att snart skulle hon komma till oss.
Krystandet kom igÄng och efter en stund fick dom se att hon hade mörkt hÄr och en virvel i hÄret, Dom frÄgade om jag ville kÀnne men jag sa NEJ och sen tog jag ner handen igen och dÀr var hennes huvud. Och dÄ började jag stor tjuta igen :)
Efter en 10 minuter fick jag stÀlla mig upp, lustgasen försvann och jag fick krysta lite stÄende.
Det var inte skönt sÄ jag fick dÄ stÀlla mig i sÀngen pÄ knÀ och luta överkrippen mot sÀngkanten(sÀngen sÄg ut som ett L typ)
Jag var artig under hela tiden och berÀttade att nu kommer det en vÀrk, en till osv....
Skrek det gjorde jag kan jag lova men inte för smÀrkan sÄ mycket mest obehaget och att det var sÄ intensivt.
Magnus var hela tiden vid min sida och jag klÀmde pÄ han hela tiden:)
Efter en stund jarunt 10.04 kÀnde jag att oj nu Àr det nÀra, bara en kryst till. Man kÀnde verkligen det pÄ sig och dÄ bröt jag ihop igen och började grÄta och tog i som fan och vips dÀr kom hon vÄran underbara litta skatt.
Jag sa hela tiden: Àr det en tös, Àr det de???? Magnus Àr det en flicka, men de svarade inte utan sa det fÄr du snart se.
Och jag försökte kravla mig runt sÄ jag kunde fÄ se henne, men satt ju fast med navelstÀngen Àn men viljan var stark sÄ runt kom jag och fick henne i famnen. Fy fan mÄste jag allt sÀga vilken kÀnsla. Hon var sÄ perfekt.
Helt tyst sÄ dom fick rycka henne i benet för hon mÄste syresÀtta kroppen och japps starka fina lungor=)

Sen var det moderkaka som skulle ut och det gick fort och ont gjorde det inte heller, Puuhhh....

Lite bedövning nertill och sen skulle man ses över. Helt otroligt, bara lite ytliga "skrapsÄr" som dom sa och bara 6 ytliga stygn (som nu har ramlat av).
Otroligt lyckligt lottad för det, man har ju hört skrÀkhistorier.....

Fick in de oblogatoriska smörgÄsarna och sen ringdes det samtal.

Ca en timme efter var jag sÄÄÄÄÄ kissenödig sÄ det fick bli dusch och sÄ, fick prima. Inte alls ont nÄgonstans, lite ostadiga ben bara men annars prima.

Hade en sÄdan underbar förlossning, mycker beror pÄ min underbara Bejb och att jag till 110% litade pÄ personalen pÄ BB.

Ni fÄr ursÀkta om jag har stavat eller skrivit helt koko pÄ vissa stÀllen men försökte komma ihÄg allt och dÄ gÄr det fort vid tagenterna :))

Nu ligger det en supersöt tös brevid mig med sin napp och tittar med stora ögon och jag kunde inte vara mera lycklig <3



BĂ€sta

Det bÀsta som finns mÄste vara nÀr Ronja ligger i mitt knÀ, gör sina smÄ fÄr lÀten och bara myser.
Denna tösen Àr underbar=)

BVC mötet gick bara bra, hon hade gÄtt upp till 3115 gram nu sÄ snart födelsevikten, HURRA!!! =)))

Jag har gÄtt ner till 66 typ nu alltsÄ 10 kilo efter förlossningen. Det gÄr i en jÀkla fart nÀr hon snuttar ur mig haha...


NÀ sÀng mys och Ronja mys dax, bejb Àr och byter dÀck.

Bye bye


BVC

För första gÄngen idag ska vi till BVC med lillskruttan.
Ska fÄ se hur mycket hon har gÄtt upp i vikt, sÄ hon kan fÄ nappis nÀr hon vill.
Fast igÄr bröt vi, hon fick den ÀndÄ en liten stund nÀr mamma och pappa ville ha lite egen tid. Hon misstyckte icke...:)

Just nu ligger hon i sin sÀng och lyssnar pÄ speldosan och "pratar" lite.
SÄ mysigt att höra.
Hon lÄter lite som ett fÄr ibland, super sött...

Men nu ska det bytas blöja och klÀ pÄ oss för mötet. Efter de blir det ICA, blöjor blöjor blöjor=)))

HaŽt gött.

=)

Ronja

Nu har vÄran fina fina tös kommit till vÀrlden, hon Àr helt underbar :)

TÀnkte göra ett lÄngt inlÀgg hÀr nu snart om hur allt gick till med hennes fÀrd till vÄran vÀrld.
FÄr bli i nÀsta vecka dÄ tiden inte hinns med denna helgen, min kÀre lille far kommer snart upp och ska gosa med bebis <3

Men kan ju bara sĂ€ga som sĂ„, LÄTT att jag gör om detta. För fy tusan vilken underbar upplevelse det var att föda fram detta lilla underverk till vĂ€rlden.
Hon Àr helt helt perfekt.

Magnus var helt underbar under förlossningen, han stod ut med mitt babbel om hur jag skulle förklara lustgasen för han i ca 5 timmar haha...

HÀr har ni vÄran lilla Àngel <3


2 veckor och 6 dagar

Kvar till BF, hoppas pÄ att slippa gÄ över tiden....
MVC i torsdas, magen hade bara vĂ€xt 1 cm sĂ„ SF mĂ„ttet ligger pĂ„ 32 nu. HjĂ€rtat var uppe i 160 efter en gooooo spark men sedan nere mellan 130-140. Mitt jĂ€rn vĂ€rde Ă€r tyvĂ€rr fortfarande lĂ„gt men what to do. Äter ju jĂ€rn och allt annat man kan Ă€ta för att höja det sĂ„.
 
Idag blir det HM en svÀng amnings BH och ett amningslinne.Till ZooaffÀren och köpa lite nytt till akvariet och sen ut pÄ landet. Ska fika och göra klart listerna. Middag Àter vi med familjen pÄ MÄndag.

Bejb stÄr pÄ balkongen och mÄlar dörr och jag ska la sÀtta pÄ mig ett face.

Trevlig dag alla Ä glaaaaaa pÄsk <3

PĂ„sk=)

Nu Àr det dax för hela svenska folket att möla i sig miljoner med Àgg, mammor och pappor jagar galet efter det billigaste godiset och pÄ stan Àr det kaos för folk mÄste ju handla nÀr dom Àntligen Àr lediga...

SjÀlva tÀnker vi börja denna skÀrtorsdag med att gÄ till MVC kl 14 och mÀta maggen. Sen bÀr det av ut till landet för att sÄga till lister till vÄrat nya super tjusiga grovkök som vÀrldens bÀsta pojkvÀn har mÄlat vitt och lagt snyggt nytt golv som Àr typ svart. Han Àr förbannat kunnig mannen min plus han VILL verkligen greja med saker oxÄ, han gör det inte bara för att... Har verkligen den bÀstaste killen man kan tÀnka sig <3<3<3<3

Sen ska vi vÀl oxÄ köpa nÄtt pÄsk godis antar ja men just nu har suger försvunnit sÄ fÄr la se. Lite choklad gÄr ju alltid ner:)
Det vankas nÄn form av pÄskmiddag med bejbs familj med, antar lördag dÄ dom ska Äka upp och hÀlsa pÄ lilla nyskottet Dennis i dag tills i morgon. Hade gÀrna velat Äka med men i mitt tillstÄnd och sitta i en bil i X-antal timmar till HÀrnösand Àr tyvÀrr inget att tÀnka pÄ just nu :// Hoppas kunna trÀffa lillen imon snar framtid:)

Imorgon Àr det tre veckor till BF, fatta bara 21 dagar kvar liksom. Om hon dÄ vill komma pÄ utsatt tid, men det hoppas vi pÄ. Har goooooa förvÀrkar och lite annat skoj, sÄ helst innan den 27 april Lill skruttan fÄr du gÀrna komma <3

Idag slutar bejb tidigare dĂ„ det Ă€r en dag innan ledigt för han. SĂ„ dagens lunch blir pannkakor, jag har lagat pannkakor en gĂ„ng innan sjĂ€lv. Är ju liksom inte min grej det dĂ€r men bara att börja vĂ€nja sig, ungar Ă€lskar ju pannkisar=)

Nu har jag allt som allt gÄtt upp 13 kilo sen jag vart pÄ tjocken, den lÄter sÄÄÄÄÄ jÀvla mycket pÄ ren svenska. Och allt sitter pÄ magen, röva och lÄren tror ja. KÀnns som det iallafall:)

Men dessa ska bort fort, fort, fooooort........

Mina önskningar, de jag saknar mest just nu Àr att bara kunna slÀnga mig pÄ mage i sÀngen och att jag inte kan röra mig som jag vill, alltsÄ ta lÄnga promenader utan att fÄ sÄ jÀkla ont.
Och visst en liten bit brieost hade ju inte skadat heller att fÄ kÀka:P

Har hÀnt en massa annat skoj med men det blir ett annat inlÀgg de...

Lite kort dÄrÄ.

Tjohej och trevlig pÄsk om jag inte pallar ta upp datorn och kludda lite mera nÄn dag.


SÄ road, skulle stÀda förrÄdet:)
 

SÄ hÀr ser magen ut just nu, vecka 37+5







Detta underbara vÀder hade vi i Tisdas;//



SÄ hÀr gÄr det nÀr man ska borsta tÀnderna med en stor mage i vÀgen:))


RSS 2.0